Veelgestelde vragen bij aankoop recreatiewoning in het Groene Hart

Op deze pagina staan de meest gestelde vragen. Heeft u overige vragen? Neem gerust contact op!

Hebben jullie momenteel een recreatiewoning in het Groene Hart te koop?

Het actuele aanbod recreatiewoningen kunt u vinden op de aanbod pagina.

Staan de recreatiewoningen op koopgrond of huurgrond?

Alle recreatiewoningen staan op huurgrond. De grond is bezit van de Berkenhoeve en u betaalt voor het gebruik een jaarlijkse vergoeding. Een huurcontract voor meerdere jaren is mogelijk.

Wat zijn de jaarlijkse kosten?

Zoals aangegeven staan alle huisjes op huurgrond, waar U jaargeld voor betaalt. Deze kosten variëren (afhankelijk van de afmetingen van het perceel) tussen de €1.950,- en €2.700,- per jaar (exclusief 9% btw). Verder dient u rekening te houden met de toeristenbelasting van €115,- per jaar (in 2020) en de kosten van het gebruik van het water en stroom.

Welke zekerheden heb ik?

De Berkenhoeve is aangesloten bij de Recron en werkt volgens de Recron-voorwaarden. In de Recron-voorwaarden zijn rechten en plichten vastgelegd voor recreatieondernemers. In de Recron-voorwaarden staat bijvoorbeeld geschreven dat de een recreatiebedrijf zoals de Berkenhoeve niet zomaar de huur kan opzeggen. Daarnaast kunt u bij de Berkenhoeve een huurcontract afsluiten voor meerdere jaren.

Hebben de recreatiewoningen een eigen stroom- en watermeter?

Ja, alle recreatiewoningen hebben een eigen stroom- en watermeter.

Hoe zit het met internet?

Bij de ingang van de Berkenhoeve kunt u gratis gebruik maken van een wifi-verbinding. Op dit moment is de snelheid van de vaste aansluiting te laag om de recreatiewoningen te voorzien van internet. Op korte termijn verwachten we niet dat KPN in de aansluiting zal investeren. Als u toch internet wilt in de recreatiewoning, dan adviseren wij een 4G-hotspot aan te schaffen.

Is de Berkenhoeve rustig?

De Berkenhoeve is zeer rustig. De Berkenhoeve is vrij van auto’s, drukke horeca en spelende kinderen. De recreatiewoningen op de Berkenhoeve zijn omgeven door grote percelen en veel groen.

Kan ik vrijblijvend een rondleiding krijgen?

Ja natuurlijk! Neem contact op en wij geven u vrijblijvend een rondleiding!

Mag ik op de Berkenhoeve wonen?

Nee, dat mag niet en dat zal ook in de toekomst niet mogen.

Kan ik mij inschrijven op een adres op de Berkenhoeve?

Nee, dit is niet mogelijk.

Is de Berkenhoeve in de winter gesloten?

De Berkenhoeve gaat niet ‘op slot’.  Wij kunnen goed begrijpen dat u ook buiten het seizoen tot rust wilt komen op de Berkenhoeve. LET OP: Dit betekent niet dat u 365 dagen per jaar mag recreëren / dat u er mag wonen. Daarnaast moet het water afgesloten worden als het gaat vriezen.

Mag ik mijn recreatiewoning in het Groene Hart commercieel onderverhuren?

Nee, om het veilige en rustige karakter van de Berkenhoeve te behouden is dit niet toegestaan. Uitlenen of verhuren aan directe vrienden, familie of kennissen is wel toegestaan.

Trotse partner van:

Neem contact op

  • info@berkenhoeve.nl
  • +31 (0)655775365
  • Van Teylingenweg 192, 3471GL Kamerik, Nederland