Berkenhoeve Kamerik

Verscholen achter hoge bomen bevinden zich de unieke houten huisjes met rieten daken. Deze recreatiewoningen zijn onderling afgescheiden door kronkelende waterpartijen en prachtig groen.

Voor rustzoekers en natuurliefhebbers

De omgeving is gericht op mensen die op zoek zijn naar rust, ruimte en privacy. Geen speelplaatsen of drukke horeca, maar prachtige natuur en de aanwezigheid van futen, koeien en meerkoeten. Kom naar de Berkenhoeve, kom tot rust, en geniet van groen, water en al het moois wat Kamerik u te bieden heeft.

Generatie op generatie

De Berkenhoeve is onlosmakend verbonden met de familie Berk. De boerderij aan de van Teylingenweg is al vele generaties in de familie.

Het ontstaan van de Berkenhoeve Kamerik

In de jaren 60 realiseerden Jan Berk en zijn broer Frans dat het niet mogelijk was om met twee gezinnen van het boeren bedrijf te leven.

De broers merkten dat er een grote vraag was onder natuurliefhebbers naar mooie en ruime recreatieplekken met (vis)water. Hieruit ontstond het plan plekjes te creëren voor recreanten. De broers hadden een duidelijke visie waarin rust, ruimte en privacy centraal stond. De mix van ruime kavels aan viswater, voorzien van natuurlijk beschutting en optimale privacy maakte de Berkenhoeve toen al uniek.

De Berkenhoeve Kamerik nu

Hans Berk heeft in 1998 de Berkenhoeve van zijn vader Jan overgenomen. Hij vertelt: ``Mijn vader heeft er altijd voor gewaakt dat de Berkenhoeve rustig blijft. Dit vind ik zelf ook erg belangrijk. Recreëren heeft in mijn ogen alles met rust te maken. Ik vind het daarom belangrijk vooraf met nieuwe gasten kennis te maken in een persoonlijk gesprek. Op deze manier behoudt de Berkenhoeve haar gemoedelijke karakter en worden eventuele teleurstellingen vooraf voorkomen.``

SFEERIMPRESSIE

De Berkenhoeve is op haar mooist in de lente. Een prachtige tijd waarin bomen vol bladeren staan, bijen weer op zoek gaan naar bloemen en de vele vogels hun eieren verstoppen. De enthousiaste koeien die huppelend en springend de wei in gaan, het werkt aanstekelijk op de mens. Altijd al dit schouwspel eens willen meemaken?
De Berkenhoeve is de plek!

Enthousiast geworden? Bekijk het actuele aanbod!

TROTSE PARTNER VAN

NEEM CONTACT OP

  • info@berkenhoeve.nl
  • +31 (0)655775365
  • Van Teylingenweg 192, 3471GL Kamerik, Nederland